For spørsmål eller bestilling, send mail til: post@tungeting.no


Fiberbetong er en formbar, lett og rissfri betongtype

I vår produksjon bruker vi en type fiberbetong som kalles GRC eller GGFRC – Glassfiber Reinforced Concrete.

Dette er en type betong som er mye brukt ute i den stor verden, og det øker stadig på med bruksområder og omfang. Tradisjonelt har man brukt dette materialet til fasader og lignende på alt fra eneboliger til skyskrapere. De største markedene har vert USA, Midtøsten og Kina.

Den senere tiden har man sett at dette materialet har kvaliteter som gjør det svært egnet til en god del andre bruksområder. Det har alle de positive egenskapene som normal betong har – stor styrke, høy formbarhet og lang levetid. Når vi så legger til en lavere egenvekt, langt større strekkfasthet og tilnærmet rissfri overflate så får vi et meget anvendelig produkt.

Litt teknisk informasjon

I vår fiberbetong brukes det et meget fint tilslag for å oppnå en ønskelig fibermatrix - sammenbinding og overlapping av fiber i blandingen. Dette fører til høy bøybarhet(duktalitet) og lavere vekt, men vil igjen si at dette er en type betong som ikke egner seg til konstruktive elementer. Det er det vi kaller en dekorativ betong, altså en betong som ikke skal bære eller holde noe annet enn seg selv i tillegg til den funksjonen den er ment å ha.

I de fleste tilfeller er det slik at vi ønsker å støpe denne så tynn som mulig, noe som også gir en enorm vektreduksjon i forhold til normal betong. For elementer som utemøbler, paneler, resepsjonsdisker, kunst og skreddersydde installasjoner er dette det ideelle materialet.

GRC sparer også miljøet. Her brukes det mye mindre råstoff, formmateriell og energi ved fremstilling enn hva som er tilfellet med normal betong. I tillegg vil det være store fordeler med tanke på transport og montering.


Kontakt oss

 

Vil du se flere bilder?

Vi har ett stort galleri med bilder av våre prosjekter og produkter.

Gå til Bildegalleri

Feed

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsider. Les vår personvernerklæring for mer informasjon.

Jeg godtar