Betong er som materiale vel kjent for de fleste

Sement, sand/stein og vann er hovedbestanddelene. Ved hjelp av forskjellige tilsetningsstoff, tilslag og pigmenter justeres betongreseptene til slik at de tilpasses det formålet det er ønskelig å oppnå for hvert enkelt prosjekt.

Betongleverandører og produksjon

Vi benytter oss oftest av betong levert fra ferdigbetongleverandørene Nobi Voss og OH Betong, som er våre lokale leverandører. Men, i en del tilfeller produserer vi denne selv i vårt mobile blandeverk. Dette gjelder særlig i de tilfellene der vi benytter oss av hvit sement og tilslag som ikke er standard hos våre leverandører.

Tilpasninger og muligheter med normal betong

De fleste elementer som produseres i normal betong vil også ha tradisjonell stålarmering, men vi benytter oss også av fiber og en spesiell norskutviklet basaltarmering der dette er påkrevd eller ønskelig. Foruten pigmentering har vi en del muligheter med tanke på overflater når det gjelder normal betong. Det mest vanlige er å slipe overflatene slik at man får frem tilslaget i betongen. Vi kan tilpasse graden av sliping og eventuell polering. Dette vil i de aller fleste tilfeller gi en langt mer robust overflate. 
Betongoverflater kan også frilegges(kjemisk retardering), sandblåses og prikkhogges. Vi kaller alt dette for proseserte overflater.

Hvor bruker vi normal betong?

Normal betong er det naturlige valget for større konstruktive elementer, men er også ideelt til utemøbler og lignende som skal tåle tøffe klimatiske forhold.
Vi bruker i de aller fleste tilfeller miljøsement fra Cemex i vår betong, noe også vår leverandører gjør. I tillegg tilstreber vi etter å benytte lokale tilslag så ofte som det lar seg gjøre. I vår hvite betong bruker vi vår lokale hvite anortositt fra Gudvangen Stein.

For detaljrike produkter som innemøbler, kunstinstallsjoner mm, bruker vi fiberbetong/Glassfiberbetong

Feed

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsider. Les vår personvernerklæring for mer informasjon.

Jeg godtar